62-årig pappa. Gift med Ann 4 barn, 3 barnbarn

onsdag 6 maj 2009

Telekompaketet

Idag har parlamentet i EU upphävt sin röst och mot all förmodan röstan nej till telekompaketet. Heder åt motståndet. Vad har då hänt, jo en majoritet ville att innan någon blir exempelvis avstängd från internet pga "illegal" nedlagning, så skall det föreligga en rättslig process, dvs man skall inte kunna bli avstängd innan man blivit dömd, för upphovsrättsskadande nedladdning. Ursprungsförslaget (som redan det var en kompromiss) sa att man kunde bli avstängd först innan domstolsprövning. Men förhandlingarna och kompromissandet kommer att fortsätta, så risken finns att Sarkozys hårdare linje på något sätt kommer in i alla fall.

Nästa nyhet från EU är att Tjeckiens parlament röstat ja till ratificering av Lissabonfördraget, så nu har vi bara Irland att hoppas på. Må moståndet bestå mot EU:s överstatliga tendenser. Europas folk är inte särskilt intresserat av att EU utvecklas till en ny stormakt med militär, gränspolis, egen president och utrikesminister. De tidigare folkomröstningarna som i flera länder ledde fram till nej då det gäller Lissabonfördraget, har man nu undvikti genom att låta de nationella parlamenten ratificera fördraget, dvs folken är inte betrodda att åter säga nej. Fördraget baxas igenom, mot mångas vilja.

För övrigt har dagen ägnats åt att rida, sota panna, gräva lite, stötta upp åldrande vinbärsbuskar, och förelsäning på kurs för blivande allmänläkare, i konsten att bedriva BVC-verksamhet. I morgon jobb och sångkör.

Inga kommentarer: