62-årig pappa. Gift med Ann 4 barn, 3 barnbarn

söndag 3 maj 2009

3 maj

Den 1:a maj så var det upptakt lokalt här i Kramfors inför EU-valet den 7 juni. Vi hade ett bra möte på torget, med 4 talare och bra musik. Vi var fler samlade än på länge, så det lovar ju gott inför den 7 juni. Nu gäller det för oss att komma ut med Vänsterns budskap, och att få folk att gå och rösta. 40 % röstdeltagande är ju inte bra, risken finns alltid att oönskade partier tar sig ända in i parlamentet. Förra gången var det junilistan som knep ett antal platser. Alla deras stödpersoner gick och röstade, medan övriga partiers väljare föredrog att stanna hemma. Samma sak kan hända i år, om alla sverigedemokrater går och röstar, men övriga tar det lugnt hemma, ja då kommer dessa in med buller och bång. DN publicerade en undersökning där det framgick att c:a 1,5% skulle rösta på SD, men det kan se helt annorlunda ut den 7 juni.

Det dåliga valdeltagandet kan tas som bevis för det bristande demokratiska inflytandet som folk i allmänhet har då det gäller EU. Risken finns att det ointresse som finns inför EU, banar väg för odemokratiska och främlingsfientliga rörelser.

I morgon samlas vänstern i Kramfors för att planera de lokala aktiviteterna under maj. Det blir möten varje lördag. Som EU-kandidat kommer jag förutom närvaro i Kramfors, också ha ett lördagsmöte i Sollefteå den 23 maj. Det blir skolaktiviteter den 13 maj i Härnösand och Sundsvall, och den 27 maj deltagande i radion.

Annat som händer: den 12 maj kommer Hanna Löfqvist (2:a namn) till Sundsvall, den 15 maj Eva-Britt Svensson (vår EU-parlamentariker) till Ö-vik. Den 28 maj besöker Lars Ohly Sundsvall.

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag kan känna att Lars Ohly är lite av en PR-mässig katastrof för Partiet. Det känns som om det behövs ett annat ansikte.

Thomas Lundberg sa...

Intressant synpunkt. Ledare kommer och ledare går.