62-årig pappa. Gift med Ann 4 barn, 3 barnbarn

fredag 29 maj 2009

Dags att rösta!!

Det finns personer som kanske räknar ut Vänsterpartiet, men jag tror att partiet kan överraska. EU-kritiker verkar ha vind i seglen. Nu ger sig de flesta kandidater från diverse partier ut för att vara lite lagom EU-kritiska, inkluderande EU-kramarna moderaterna. Socialdemokrater och moderater som är de dominerande EU-kramarna har alltså mage att påstå att de önskar ett lite smalare EU, att vissa frågor skall återföras till den svenska riksdagen, osv. Detta är synnerligen falskt beteende!! I höstas var dessa partier mycket noga med att trumma igenom Lissabonfördraget i den svenska riksdagen, och vad säger då Lissabonfördraget? Jo, mer makt till centralbyråkrater och elit i Bryssel, mindre makt åt den svenska riksdagen.

Ni som har DN - läs en utmärkt artikel i dagens nummer, skriven av Carl Tham på DN Debatt. Där får ni alla argumenten noga uppräknade, för att rösta på Vänsterpartiet.Vad är huvudfelet med EU? Grunden för samarbetet är en fördragsfäst bindning till fortsatt marknadsekonomi.

Utvecklingen i världen visar tydligt att konsumtionssamhället, kvartalskapitalism, miljövidrig verksamhet har kommit till vägs ände och att det är dags att söka nya samarbetsformer som bygger på hållbarhet, och ett värnande om jordens resurser.Kan en sådan utveckling äga rum i dagens EU? Jag är minst sagt synnerligen tveksam.Skynda er till valurnorna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag kommer att kryssa dig, helt klart!

Henrik

Anonym sa...

bra start