62-årig pappa. Gift med Ann 4 barn, 3 barnbarn

lördag 10 februari 2007

Afrikansk pippi



En kylig lördag i februari. Vad gör man med sina gamla diabilder? Man kan fota av dom och göra dom till digitala. Här till vänster har vi ett exempel på en pippi i afrika från 1987. Det blev ju riktigt bra tycker jag och började sedan spana på de övriga 1000 bilderna från samma tid i livet. Då blev det för mycket plötsligt. Kanske lika bra att låta dom finnas kvar i sitt ursprungsskick. Det räcker nog med pippin. Den känns evig och aktuell på något sätt. 20 år har gått och glömskan gör övriga upplevelser mindre distinkta. Finns det någon som bryr sig om det som var? Vem har lust att titta på 80-talsupplevelser? Utom jag? Och de som var med?

På tal om miljö: i våran lokala tidning Tidningen så har man en frågespalt, ni vet. Vad tycker du om rymdfärder? Skall du titta på melodifestivalen? Vinner Anja VM? mm.mm. Senast så var det en fråga: Hur upplever du hotet mot miljön och växthuseffekten? Flera svarade ungefär så här: Jag är inte riktigt insatt, jag vet inte riktigt vad det betyder? Va?!?! Lever folk i total isolering? Har de inget ansvar? Vågar de inte fundera? Det borde väl vara slut på förnekandet av det som är uppenbart. Läser de inga tidningar.

Det är klart som vatten eller korvspad: Sluta bränn fossila bränslen: Hur gör man det? Man åker inte bil, man flyger inte, man får vänja sig vid att ha det kallare, man släcker ner sina lampor i högre omfattning, allt kommer att ta längre tid och man får försöka hitta ett jobb nära där man bor. Så var det med det. När skall vi börja?

2 kommentarer:

Anton från Lugnvik sa...

Du kan väl visa vägen. Sälj bilarna, flytta till storstaden, ställ in marssemestern...

Anonym sa...

Roligt och tänkvärt inlägg om minnenas och tingens förgänglighet. Bestående minne från Mocambique-tiden - en pippi.

Apropå sista stycket... ha,ha,ha. Kul.Vi ses på Kanarieöarna. Tar ni bilen till Arlanda?

Äldste sonen